Viaszos vásznak

A viaszos vászon vízlepergető külseje ellenére egy textilféleség, melynek használata az utóbbi években igen elterjedté vált a háztartásokban, ami nem csoda, hiszen egy rendkívül praktikus termékről van szó, melyet igen sokrétűen lehet felhasználni a lakás szinte bármelyik pontján.

A viaszos vásznakra domborúan vésett alakzatú famintákkal erősen sűrített, vastag olajfestéket nyomnak, ebből adódóan nyomása nagyon hasonló a tapéta nyomáshoz. A mintákat jellemzően ecsettel viszik fel a felületre, mind a nagyobb mind pedig az apróbb, sűrűbb minták esetében.

A minták és színek variációja végtelen. A vásznak márványozásához illetve a faminták erezeteinek utánzásához már nagyobb kézügyesség kell, de a modern kor kis kézi gépeinek köszönhetően a folyamat leegyszerűsödött.

Viaszos vászon őszi rózsa 2

Az elkészült, nyomtatot vászon fényes külsejét az ún. firnásszal történő kezelés után nyeri el.

Mint már említettem a felhasználási lehetőségek tárháza végtelen. Jellemzően asztalterítőként használják a leggyakrabban, köszönhetően annak, hogy a viaszos vásznak felülete könnyen tisztítható. De akár könyvborító, vagy bármi más is készíthető belőle, ennek csak kreativitásunk szabhat határ.

Látogasson el Webáruházunkba és tekintse meg gyönyörű viaszos vásznainkat. Mindenki megtalálhatja a lakásához illetve személyiségéhez leginkább passzoló darabot.