10 lakberendezési tanács

A költözés mindig nagy élmény, legyen az akár egy új lakás vagy egy új albérlet. Sok esetben azonban a lakásvásárlás kimeríti az anyagi kereteinket és egy nagyobb lélegzetvételű felújításnak, lakás csinosításnak már nem tudunk neki látni. De apránként, kisebb lépésekben haladva is elkezdhetjük új és egyéniségünket tükröző lakókörnyezetünk kialakításához.

1.      Díszpárnák minden mennyiségben:

A legegyszerűbb és szinte már közhelyesnek számító lakberendezési tanács, hogy használjuk díszpárnákat . Mint ahogy az egyszerű ruháinkat is feldobhatjuk egy-egy kiegészítővel, hogy akár mindennap más és más stílust tükrözzön, úgy lakásunkat is pillanatok alatt átalakíthatjuk néhány párnával. Nem is kell feltétlenül töménytelen mennyiségű párnát felhalmoznunk elég, ha van néhány jó minőségű párna belsőnk, aztán már csak a díszpárna huzatokból  Tarthatunk otthon akár több szettet is és hangulatunknak vagy az évszaknak megfelelően variálhatjuk otthonunk megjelenését.

  • 2.     Színes és barátságos parketták:

Régi és kopottas padló? Vagy esetleg csak a színe nem nyerte el tetszésünket? Néhány jól megválasztott színes rongyszőnyeggel  könnyedén egységes képet varázsolhatunk. Ha összehangoljuk szőnyegeink színét a díszpárnáinkkal az összhatás tökéletes lesz.

  • 3.      Évszakhoz öltöztetett konyhák:

Egyhangú konyhánkat illetve ebédlőnket is könnyedén kedvünkre variálhatjuk egy két ötletes és praktikus kiegészítővel. Ha a drágább terítők helyett a lényegesen olcsóbb viaszos vásznakat  választjuk, akár több garnitúrát is beszerezhetünk belőle. Hogy teljes legyen az összkép válogathatunk hozzá kedvünkre a különböző a különböző szék- és ülőpárnákból .

  • 4.      Variációk viaszos vászonra:

A viaszos vásznak kellő kreativitással akár a lakás minden pontján hasznosíthatóak. Egy kis ragasztó és egy olló segítségével a lakás bár mely pontját kicsinosíthatjuk vele. Beboríthatjuk unalmas és egyhangú polcainkat, szekrényeinket.

  • 5.      Kedves kis babaszobák:

Szeretnénk a babaszobát is egy békés kis nyugodt szigetté varázsolni egy-két kiegészítővel? Mi sem egyszerűbb ennél. Egy-két kedves díszpárna , vagy gyermek ágynemű  és máris színesebb és kedvesebb környezetben cseperedhetnek a kicsik.

  • 6.      Kezdjük már az ajtó előtt:

Lakásunk összképe a bejáratnál kezdődik igazán. Egy egyedi lábtörlővel  már azelőtt is otthon érezhetjük magunkat , mielőtt belépnénk a lakásba.

  • 7.      A béke és nyugalom szigete:

Hálószobánkat is könnyedén egy barátságos kuckóvá alakíthatjuk pihe-puha gyapjú takarókkal és párnákkal. Ha színben hozzá illő pamut szőnyegeket helyezünk el a padlón, egy letisztult és elegáns kép fogadhat bennünket, ahányszor csak belépünk.

  • 8.      Letisztult és elegáns irányzat:

Ha egy letisztult és elegáns hálószobát szeretnénk, de nem feltétlen natúr színekben képzeljük el azt, akkor szatén illetve szatén hatású kiegészítőkkel, párnákkal könnyedén elérhetjük ezt a hatást. A szatén fényessége és lágysága, különböző mintákkal variálva modern, fiatalos de mégis klasszikus összhatást kelt.

  • 9.      Nyári beszélgetésekhez, sütögetésekhez:

Új lakásunkhoz, házunkhoz, albérletünkhöz tartozik egy kis terasz? Egy újabb nagyszerű helyiség, ahol kiélhetjük kreativitásunkat. Egy színes terítő  az asztalra vagy néhány kimondottan szabadtérre készült koktél párna   és máris meghívhatjuk barátainkat egy kellemes kültéri csevegésre, akár sütögetésre.

  • 10.  Környezettudatosság:

A lakástextil termékek között kalandozva kedvet kaptunk, ahhoz hogy sajátmagunkat is „felöltöztessük”? Környezettudatos mindennapjaink során nagynépszerűségnek örvendő bio-, pamut vagy szövettáskák   között válogatva mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez legjobban illőt. A kis táskák nem véletlen oly kelendőek a mindennapok során, hiszen vidámak, színesek, praktikusak, összehajthatóak így bárhová magunkkal vihetjük azokat és nem kell fölöslegesen papír illetve nejlon táskákat vásárolnunk Elmondhatjuk, hogy egy kicsit mi is hozzájárultunk a környezetvédelméhez, mert sok kis lépéssel juthatunk egyre előrébb és ez nem csak a környezetvédelemre, hanem a lakberendezésre, lakásunk csinosítására is igaz.